InBooks säkra signeringstjänst för viktiga avtal
INBooks logga

Byråguiden

INBooks signeringstjänst

30 maj, 2023

Digital signering av dokument har blivit allt vanligare de senaste åren. Idag skriver vi under allt från bankärenden och anställningsavtal till internetköp och alla möjliga sorters dokument digitalt. Att arbeta med digital signering är effektivt och hjälper dig att få mer tid över till annat. Här går vi igenom allt du behöver veta om e-signeringstjänster!

Så fungerar e-signering

E-signering står för elektronisk signering och kallas ibland även digital signering. Det innebär att ett dokument skrivs under elektroniskt, istället för skriftligt. Det är en smidig och säker process där en e-legitimation används för att identifiera de personer som signerar avtalet. 

Avancerad elektronisk underskrift

Ibland pratas det om att det krävs en avancerad elektronisk underskrift (AES), till exempel vid digital signering av årsredovisning. Men faktum är att ett vanligt BankID klassas som en avancerad elektronisk underskrift och räcker därför när du ska signera de allra flesta avtal digitalt. 

Det är säkert att använda e-signaturer. E-legitimationen som krävs för att identifiera kunden är knuten till en specifik person och det är endast den personens e-legitimation som kan användas för att skriva under avtalet. Det är alltså svårare att förfalska en digital signering än en skriftlig.

Spara tid med digital signering

Det är även ett väldigt tidseffektivt sätt att arbeta med avtal och andra dokument, eftersom du både slipper boka in möten och posta kontrakt. Både du och kunden kan istället lägga den tiden på andra, mer lönsamma arbetsuppgifter. Dessutom reducerar du din pappersanvändning genom att minska mängden skriftliga avtal, vilket är bra för klimatet.

Digital signering i INBooks

I INBooks Flow för redovisningsbyråer finns en integrerad e-signeringstjänst som gör det extra smidigt att arbeta med digital signering. Allt du behöver göra är att ladda upp de avtal och dokument som du vill ska signeras i programmet. Du får möjlighet att välja om bara kunden eller både byrån och kunden ska signera dokumentet. Därefter skickar du iväg avtalet med ett enkelt knapptryck!

Via vår signeringstjänst kan dokumentet signeras i den digitala brevlådan Kivra. Kunden får ett mejl om att det finns ett dokument att signera, loggar in på Kivra och identifierar sig med BankID. Efter signeringen lagras dokumentet automatiskt under aktuell kund, så att du enkelt hittar det och snabbt får en överblick över alla dina avtal. Här slipper du slå i dina pärmar och får helt enkelt ett skönare workflow!

Mer än bara ett byråstöd

I INBooks Flow får du tillgång till både traditionella byråstödsfunktioner, men också flera smarta funktioner som automatiserar och effektiviserar byråns interna processer. Förutom att programmet erbjuder en säker signeringstjänst kan du också skapa uppdragsbrev på bara ett par minuter, genomföra kontroller för att motverka penningtvätt, tidrapportera och följa upp byråns lönsamhet.

Vill du komma i kontakt?

Mejla info@inbooks.se, ring 0470-59 44 00 eller lämna dina uppgifter så återkommer vi så fort som möjligt.

Var vänlig fyll i ditt namn.

Var vänlig fyll i din e-post.

Var vänlig fyll i ditt telefonnummer.