Sköt dina hyreskontrakt genom Inbooks fastighetsportal
INBooks logga

Fastighetsguiden

Hyreskontrakt genom INBooks fastighetsportal

12 maj, 2023

Är du fastighetsägare och vill effektivisera hur du arbetar med hyreskontrakt? Här går vi igenom allt du behöver veta om hyreskontrakt!

Vad är ett hyreskontrakt?

Ett hyreskontrakt, även kallat hyresavtal, är ett juridiskt bindande kontrakt som förtydligar villkoren för uthyrningen av en bostad eller en lokal. I hyreskontraktet ska uppgifter som hyresvärd, hyresgäst, adress, storlek och antal rum, hyres- och uppsägningstid, hyresbelopp och vad som ingår i hyran finnas med. 

Vi håller ordning på dina hyresavtal

Att hantera och lagra hyreskontrakt manuellt tar tid. Det är fortfarande vanligt att använda pärmar till avtal och andra viktiga dokument, vilket gör det svårt att arbeta någon annanstans än på kontoret. Det blir även svårare att samarbeta inom företaget, då eventuella anställda kanske inte har tillgång till det fysiska materialet. 

I INBooks fastighetssystem är det enkelt att administrera dina fastigheter. Här kan du smidigt samla all information om dina fastigheter och varje enskild lägenhet så att du snabbt får en överblick över alla dina avtal. Hyreskontrakten kopplas till respektive lägenhet och hyresgäst så att du aldrig behöver fundera på var du har lagt ett specifikt avtal. Eftersom vi använder oss av en molnbaserad lösning kan du nå dina avtal var du än befinner dig. Dessutom minskar risken för att hyresavtal och andra viktiga dokument försvinner, även om olyckan skulle vara framme!

Skapa ett hyreskontrakt på bara ett par minuter

I fastighetssystemet kan du skapa kontrakt på flera olika sätt. Du kan antingen välja att ladda upp ett redan existerande hyreskontrakt. Du kan även välja att skapa ett nytt hyresavtal direkt i vårt system. Genom vår guide leds du enkelt genom upprättandet av kontraktet och nödvändig information som behöver vara med. Därefter genererar systemet kontraktet och du kan välja att skicka ut det direkt till din hyresgäst för digital signering. Om du istället vill använda dina egna mallar kan du ladda upp dessa i systemet och därifrån skicka ut det för signering. I samtliga steg lagras det slutgiltiga och signerade avtalet på hyresgästen. 

Digital signering av hyresavtal

När du har skapat hyresavtalet skickar du det vidare för digital signering via vår signeringstjänst hos Kivra med ett enkelt knapptryck. I Kivra kan hyresgästen snabbt och smidigt signera avtalet genom att legitimera sig med BankID. När hyresavtalet är signerat skickas det sedan tillbaka till fastighetssystemet igen, där det automatiskt lagras under rätt lägenhetsnummer och hyresgäst. 

Digital signering sparar mycket tid och energi, både för dig och hyresgästen. Här kan du läsa mer om hur digital signering fungerar. 

Vill du komma i kontakt?

Mejla info@inbooks.se, ring 0470-59 44 00 eller lämna dina uppgifter så återkommer vi så fort som möjligt.

Var vänlig fyll i ditt namn.

Var vänlig fyll i din e-post.

Var vänlig fyll i ditt telefonnummer.