Växjöföretag attraherar morgondagens entreprenörer - INBooks
INBooks logga

Aktuellt

Växjöföretag attraherar morgondagens entreprenörer

21 januari, 2021

Att Växjö har flera stora, välkända företag inom ekonomiprogrambranschen är känt för de flesta. Att det finns en ny uppstickare, INBooks, är det kanske inte lika många som känner till. Tills nu. INBooks, som riktar sig till små och nystartade företag, har under hösten ökat både vad gäller antal användare och medarbetare. Nyligen lyckades företaget även knyta till sig två prestigefyllda samarbetspartners; gymnasieskolorna Thoren Business School Växjö och ProCivitas Malmö. 

– INBooks mål är att göra bokföring och fakturering enkel och rolig. Dagens ungdomar, som ju är framtidens entreprenörer och småföretagare, är inte intresserade av krånglig administration. Bokföringen ska kunna skötas snabbt och det ska vara kul att driva företag. Därför är INBooks ett klockrent verktyg för gymnasieelever som läser ekonomi och entreprenörskap, säger Mikael Folkesson, vd på INBooks.

Förverkligar företagsdrömmar
Thoren Business School och ProCivitas är två ambitiösa skolor som ställer höga krav på både sig själva och sina elever. Här studerar blivande entreprenörer som alla kommer att få lära sig hur enkelt det kan vara att bokföra och fakturera med hjälp av INBooks. Inför att avtalet med INBooks tecknades, utvärderade skolorna flera olika program innan valet föll på Växjöföretaget.

– I vår undervisning värderar vi samarbetet med näringslivet väldigt högt och vi strävar alltid efter att koppla kunskap till verklighet. Därför är vi mycket glada över att våra elever får möjlighet att bokföra och fakturera i ett modernt och smart program som används av företagare idag, säger Lina Lindqvist, rektor på Thoren Business School Växjö.

– Vi ser fram emot att få introducera våra elever i ett modernt bokföringsprogram. Vi vill ge dem en positiv bild av företagandet och många har tyvärr en förutfattad bild av att de administrativa bitarna är trista. INBooks är precis ett sådant program som våra elever vill jobba i och som vi ser att framtiden vill ha, säger Ann Linderoth, rektor på ProCivitas Malmö.

En av INBooks visioner är att attrahera morgondagens entreprenörer och vill nå ut brett inom utbildningssektorn, vd Mikael Folkesson berättar:

– Frågar du mig borde alla entreprenörs- och affärsskolor ha INBooks i sin verktygslåda. Utöver våra samarbeten med gymnasieskolorna har vi även genomfört ett flertal lyckade utbildningar för vuxenskolor, vilket har varit väldigt givande för de som precis ska kicka igång sitt företag.

Ett bevis på att INBooks affärsidé attraherar många, är den nyligen avslutade nyemissionen om 17,5 MSEK som fulltecknades.

– Vi är väldigt tacksamma över det förtroende våra investerare har för oss och vår produkt. Det känns fantastiskt att starta 2021 med vetskapen om att vi ännu snabbare kommer kunna förverkliga våra planer för INBooks och nå ut till fler entreprenörer, både studenter och yrkesverksamma, avslutar Mikael Folkesson.

Om INBooks:
INBooks har utvecklat ett modernt bokföringsprogram för den lilla företagaren som med nya smarta lösningar sparar tid eller på andra sätt underlättar för alla som driver företag. Programmet är helt molnbaserat och man har tagit bort alla onödiga funktioner så att användaren får hjälp att snabbt hitta rätt och kan sköta bokföringen utan att vara expert. Programmet hjälper företagare att hålla koll på vad som behöver göras och när, så man aldrig behöver oroa dig för att missa något.

Kontakt:
Mikael Folkesson
VD, INBooks
Tel +46 70 355 59 09
mikael.folkesson@inbooks.se

Vill du komma i kontakt?

Mejla info@inbooks.se, ring 0470-59 44 00 eller lämna dina uppgifter så återkommer vi så fort som möjligt.

Var vänlig fyll i ditt namn.

Var vänlig fyll i din e-post.

Var vänlig fyll i ditt telefonnummer.