Tidigare Fortnox VD föreslås till INBooks styrelse - INBooks
INBooks logga

Aktuellt

Tidigare Fortnox VD föreslås till INBooks styrelse

11 april, 2022

INBooks är på väg till börsen och är fast beslutna om att ta upp kampen mot jättarna så som Fortnox och Visma. För att stärka sig i jakten på marknadsandelar genomförs nu en nyemission om ca 26 MSEK samt att Nils Carlsson föreslås till styrelsen. Nyemissionen stänger den 12 april och kan tecknas via aktieinvest.

INBooks startade 2019 och har på kort tid satt avtryck på marknaden. I bokföringens Mecka – Växjö – har nästa lysande stjärna sett dagens ljus. Med två produkter, ett stödsystem för redovisningsbyråer och ett bokföringsprogram för de minsta företagen har bolaget ett tydligt fokus. Båda produkterna effektiviserar, underlättar och förbättrar förutsättningarna för kunden på ett sätt som saknats på marknaden idag. På kort tid har INBooks fått många kunder och högt kundomdöme och det är detta som bolaget nu vill kapitalisera på och öka tillväxttakten ytterligare.

Att Nils nu föreslås till styrelsen är vi mycket glada över. Vi har en erfaren styrelse och tillskottet Nils utgör är en viktig del att spetsa till oss ytterligare och därmed bättre säkra vår fortsatta tillväxtresa. Han har varit med att bygga upp Fortnox till den framgång det är idag och Nils har ett stort och djupt kunnande i allmänhet och i vår bransch i synnerhet. Detta tillsammans med hans breda kontaktnät gör honom till en värdefull person – på flera plan” säger Mikael Folkesson VD på INBooks.

INBooks kommer inte bara från samma stad som två av deras stora konkurrenter utan ligger även granne med dem. Flera av INBooks grundare och medarbetare kommer just från dessa bolag men såg länge att de två bolagen missade att täcka flera behov på marknaden. Det ena var ett riktigt lätt, intuitivt bokföringsprogram som inte kräver några förkunskaper överhuvudtaget och det blev rätt i bokföringen och detta för de minsta bolagen 0-5 anställda – INBooks Go. Detta är en stor målgrupp som utgör över 90% av alla bolag i Sverige. Det andra var ett stödprogram för redovisningsbyråerna för att hjälpa dem i deras resa att digitalisera, kvalitetssäkra och automatisera deras interna processer – INBooks Flow.

”INBooks styrka är att de kan fokusera på sina två målgrupper och leverera riktigt vassa tjänster. Det är imponerande att se hur mycket företaget har åstadkommit på de ca tre år de varit verksamma och de skall nu fortsätta att accelerera sin tillväxttakt vilket de har alla förutsättningar att göra. Vidare är INBooks program utvecklade på moderna plattformar och det finns inget ”arv” att bära på och ta hänsynt till när de utvecklar nya och innovativa tjänster till sina målgrupper. Det gör bland annat att de kan vara betydligt snabbare och effektivare in deras produktutveckling jämfört med äldre och större konkurrenter” säger Nils Carlsson.

Nils är idag koncernchef för Resurs Bank AB men jobbade under åren 2016 till 2020 som VD för Fortnox AB och under samma tid ökade värdet på Fortnox med 500%. Nils har i samband med nomineringen till styrelsen investerat i bolaget och kommer att erbjudas ett optionsprogram.

VD Mikael Folkesson igen: ”Vi är som sagt riktigt glada att vi lyckats attrahera Nils till oss och att han redan investerat i bolaget. Intresset för oss har varit överraskande stort, speciellt lokalt i Växjö-trakten, och många personer har nu investerat i bolaget. En av de som också tecknat i emissionen är den kända investeraren och profilen från Antikrundan Knut Knutsson. Vi ser nu framåt mot en stark tillväxtresa med en toppad laguppställning både i styrelse, ledning och i personalen!”

Kontakt:
Mikael Folkesson
VD, INBooks
Tel +46 70 355 59 09
mikael@inbooks.se

Vill du komma i kontakt?

Mejla info@inbooks.se, ring 0470-59 44 00 eller lämna dina uppgifter så återkommer vi så fort som möjligt.

Var vänlig fyll i ditt namn.

Var vänlig fyll i din e-post.

Var vänlig fyll i ditt telefonnummer.