Pressmeddelande - Nu släpper INBooks skarp version av bokföringsprogram med språkstöd för arabiska - INBooks
INBooks logga

Aktuellt

Pressmeddelande – Nu släpper INBooks skarp version av bokföringsprogram med språkstöd för arabiska

15 september, 2021

I Sverige finns i dagsläget inget bokföringsprogram där användaren kan bokföra på arabiska. Fram tills nu. I juni lanserade INBooks hela sitt webbaserade program med språkstöd för arabiska som en betaversion och nu släpper företaget den skarpa versionen. INBooks hoppas på att lanseringen ska sporra fler utlandsfödda att ta klivet till att starta eget.

Arabiska är det språk som talas av flest personer i Sverige, efter svenska. I gruppen arabisktalande är entreprenörsandan stor. Under 2019 startades 28% av Sveriges nya företag av utlandsfödda personer, en stor andel av dem har arabiska som modersmål. För många småföretagare, oavsett bakgrund, är bokföring och administration något som ofta upplevs som krångligt och skrämmande. Det vill INBooks ändra på.

Vår ambition är att stötta de mindre företagarna genom att erbjuda ett mycket användarvänligt bokföringsprogram. Nu tar vi ytterligare ett steg och lanserar INBooks på arabiska. Våra pilotkunder berättar att de tidigare fått anlita en konsult för att sköta bokföringen men när de kan jobba på sitt modersmål ökar möjligheten att ta hand om företagets ekonomi själv, säger Per Gunnarsson som är sälj- och marknadschef på INBooks.

Förutom att översätta hela programmet till arabiska har flera viktiga integrationer gjorts. Användaren kan välja att bokföra på arabiska men rapporter och verifikat genereras på svenska. Detta beror på att arabiska inte tillhör de språk som enligt lag får användas för bokföring i Sverige. Kontroller från Skatteverket och andra myndigheter ska kunna genomföras på svenska, även om användaren bokför på arabiska. För utvecklarna har fokus legat på att utveckla en lösning som hjälper och underlättar så mycket som möjligt för användaren, och samtidigt se till att allt blir rätt i slutändan.

Eftersom det arabiska språket – till skillnad från svenska – läses från höger till vänster, har utvecklingsteamet byggt in en funktion där användaren kan spegelvända hela vyn. Allt för att förbättra upplevelsen!

Att integrera fullt språkstöd för arabiska i INBooks har varit en väldigt rolig utmaning. Betaversionen har redan använts av ungefär 250 personer som verkligen uppskattar tjänsten. Det är väldigt roligt att vi nu kan släppa den kompletta versionen av INBooks på arabiska, det är en efterfrågad funktion på marknaden, säger Emma Gränsmark som är produktägare på INBooks.

Sedan ett tag tillbaka erbjuder INBooks även support på arabiska, vilket är ytterligare en satsning företaget gör för att attrahera arabisktalande entreprenörer.

Om INBooks:
INBooks har utvecklat ett modernt bokföringsprogram för den lilla företagaren som med nya smarta lösningar sparar tid eller på andra sätt underlättar för alla som driver företag. Programmet är helt molnbaserat och man har tagit bort alla onödiga funktioner så att användaren får hjälp att snabbt hitta rätt och kan sköta bokföringen utan att vara expert. Programmet hjälper företagare att hålla koll på vad som behöver göras och när, så man aldrig behöver oroa dig för att missa något.

Kontakt:
Per Gunnarsson
Sälj- och marknadschef, INBooks
Tel +46 70 108 89 98
per.gunnarsson@inbooks.se

Vill du komma i kontakt?

Mejla info@inbooks.se, ring 0470-59 44 00 eller lämna dina uppgifter så återkommer vi så fort som möjligt.

Var vänlig fyll i ditt namn.

Var vänlig fyll i din e-post.

Var vänlig fyll i ditt telefonnummer.