INBooks sponsrar Sveriges första para-esportlag - INBooks
INBooks logga

Aktuellt

INBooks sponsrar Sveriges första para-esportlag

16 februari, 2022

E-sportlaget Lilmix.Para består av fem killar som alla lever med den obotliga muskelsjukdomen Duchennes muskeldystrofi. Killarna fördes samman genom sitt gemensamma intresse för datorspelet Counter-Strike: Global Offensive och utgör det första organiserade laget där alla har samma funktionsvariation.

Duchennes Muskeldystrofi innebär att musklerna över tid bryts ner och man får sämre rörelseförmåga och motorik. Sjukdomen stoppar dock inte de här killarna från att satsa på sin dröm. Tillsammans visar de att det går att spela trots en funktionsvariation, och vill gärna inspirera andra som sitter hemma och isolerade till att börja med e-sport. Deras brinnande intresse och starka gemenskap visar att ingenting är omöjligt.

Allting började med Sigge “Siggelito” Stengård. Laget bildades i våras efter att de hittade varandra i Sigges livestream av Counter-Strike, där en kille med samma muskelsjukdom hörde av sig i chatten. En sak ledde till en annan och till slut var de fem killar. De träffades för första gången live när de deltog på Dreamhack i Jönköping i slutet av förra året. Lilmix.Para tävlade mot andra lag och uppmärksammades dessutom i en egen programpunkt.

Laget tränar fyra gånger i veckan och vill satsa stort. Den långsiktiga drömmen är att skapa ett para league inom e-sport, då det i dagsläget inte finns någon. Det innebär att laget idag möter andra lag som inte har någon funktionsvariation.

Utöver att medverka på Dreamhack har Lilmix.Para omskrivits i tidningar som Aftonbladet och Expressen, medverkat i Malou efter tio och varit aktiva med att driva in pengar under Musikhjälpen.

Lilmix.Para är e-sportlaget som alla i cybervärlden pratar om och vi är väldigt stolta över att sponsra dessa fantastiska killar. Det är så häftigt att följa deras resa som visar att ingenting är omöjligt och ingen dröm är för stor, säger Mikael Folkesson, vd på INBooks.

Det här stödet betyder mycket för oss. E-sport har vuxit allt mer sedan millennieskiftet och bör ses och behandlas som vilken sport som helst. Sverige har starka idrottsförbund som stöttar och hjälper traditionell idrottsverksamhet som ishockey och fotboll. En gräsrotsrörelse håller på att växa fram inom e-sport, men vägen dit är lång och vi är väldigt glada för det stöd vi får på vägen, säger Martin Stengård som är pappa till Sigge och ligger bakom initiativet till laget.

Det här är Lilmix.Para:

Emil ”LoGGan” Appelqvist
Christopher ”Qwizter” Appelqvist
Sebastian ”Malmen” Girmalm
Sigge ”Siggelito” Stengård
Rasmus ”R.S” Sjöblom

Vill du komma i kontakt?

Mejla info@inbooks.se, ring 0470-59 44 00 eller lämna dina uppgifter så återkommer vi så fort som möjligt.

Var vänlig fyll i ditt namn.

Var vänlig fyll i din e-post.

Var vänlig fyll i ditt telefonnummer.