Pressmeddelande: INBooks lanserar Sveriges första bokföringsprogram med språkstöd för arabiska - INBooks
INBooks logga

Aktuellt

Pressmeddelande: INBooks lanserar Sveriges första bokföringsprogram med språkstöd för arabiska

7 juni, 2021

I Sverige finns i dagsläget inget bokföringsprogram där användaren kan bokföra på arabiska. Fram tills nu. I dagarna släpper nämligen INBooks hela sitt webbaserade program med språkstöd för arabiska. Företaget hoppas på att lanseringen ska sporra fler utlandsfödda att ta klivet till att starta eget.

Arabiska är det språk som talas av flest personer i Sverige, efter svenska. I gruppen arabisktalande är entreprenörsandan stor. Under 2019 startades 28% av Sveriges nya företag av utlandsfödda personer, en stor andel av dem har arabiska som modersmål. För många småföretagare, oavsett bakgrund, är bokföring och administration något som ofta upplevs som krångligt och skrämmande. Det vill INBooks ändra på.

Vår ambition är att stötta de mindre företagarna genom att erbjuda ett mycket användarvänligt bokföringsprogram. Nu tar vi ytterligare ett steg och lanserar INBooks på arabiska. Vi tror att om du kan sköta din ekonomi på ditt modersmål är chansen större att du vågar förverkliga din företagsdröm, säger Per Gunnarsson som är sälj- och marknadschef på INBooks.

Förutom att översätta hela programmet till arabiska har flera viktiga integrationer gjorts. Användaren kan välja att bokföra på arabiska men rapporter och verifikat genereras på svenska. Detta beror på att arabiska inte tillhör de språk som enligt lag får användas för bokföring i Sverige. Kontroller från Skatteverket och andra myndigheter ska kunna genomföras på svenska, även om användaren bokför på arabiska. För utvecklarna har fokus legat på att utveckla en lösning som hjälper och underlättar så mycket som möjligt för användaren, och samtidigt se till att allt blir rätt i slutändan.

Eftersom det arabiska språket – till skillnad från svenska – läses från höger till vänster, har utvecklingsteamet byggt in en funktion där användaren kan spegelvända hela vyn. Allt för att förbättra upplevelsen!

Att integrera fullt språkstöd för arabiska i INBooks har varit en väldigt rolig utmaning. I vår research har vi märkt att detta är en efterfrågad funktion på marknaden och vi hoppas på att vi på det här sättet ska kunna bidra till en ökad integration i samhället, säger Emma Gränsmark som är produktägare på INBooks.

Sedan ett tag tillbaka erbjuder INBooks även support på arabiska, vilket är ytterligare en satsning företaget gör för att attrahera arabisktalande entreprenörer. I dagsläget är språkversionen en Beta version och är gratis till dess att utvecklingen är helt färdig.

Om INBooks:
INBooks har utvecklat ett modernt bokföringsprogram för den lilla företagaren som med nya smarta lösningar sparar tid eller på andra sätt underlättar för alla som driver företag. Programmet är helt molnbaserat och man har tagit bort alla onödiga funktioner så att användaren får hjälp att snabbt hitta rätt och kan sköta bokföringen utan att vara expert. Programmet hjälper företagare att hålla koll på vad som behöver göras och när, så man aldrig behöver oroa sig för att missa något.

Kontakt:
Per Gunnarsson
Sälj- och marknadschef, INBooks
Tel +46 70 108 89 98
per.gunnarsson@inbooks.se

Vill du komma i kontakt?

Mejla info@inbooks.se, ring 0470-59 44 00 eller lämna dina uppgifter så återkommer vi så fort som möjligt.

Var vänlig fyll i ditt namn.

Var vänlig fyll i din e-post.

Var vänlig fyll i ditt telefonnummer.