INBooks fokuserar på Proptech - INBooks
INBooks logga

Aktuellt

INBooks fokuserar på Proptech

26 oktober, 2023

INBooks har valt en ny strategisk inriktning och blir nu tydligare och spetsigare i erbjudandet till marknaden. Bolaget fokuserar nu på segmentet Proptech inom fastighetsbranschen.

– På det här sättet blir vi ett mer uthålligt och fokuserat bolag där vi nyttjar den utveckling som skett genom åren. Proptech är en marknad som har ett stort behov av automatisering och digitalisering för att bli effektivare, ett behov som ytterligare har accentuerats under rådande marknadsklimat med höga räntor och sjunkande marginaler. Med våra system och vår kunskap kan vi göra skillnad och vi ser en stor tillväxtpotential, både i Sverige och utomlands, säger Per Gunnarsson, VD på INBooks.

Den senaste tidens oro på kapitalmarknaden har gjort att marknaden i betydligt större grad satsat på bolag med historik av tillväxt av både omsättning och vinst.

– Vi behöver anpassa oss till rådande läge, samtidigt som vi ser stora möjligheter inom Proptech vilket är det område vi växlat upp inom den senaste tiden. Vi vet att vi har en bra tjänst med nöjda kunder, säger Per Gunnarsson.

INBooks ledning meddelade personalen igår, att bolaget ser över sin personalstyrka och att beräkningarna säger att ett tiotal anställda kommer behöva lämna. Avtalen sägs också upp med de konsulter som idag arbetar på INBooks.

– Vi kommer att fokusera våra kompetenser inom Proptech och fokusera på att bli en ledande aktör inom området och tyvärr kan inte alla i personalen vara med på den resan. Vi kommer nu inleda MBL-förhandlingar tillsammans med fackliga representanter, säger Per Gunnarsson, VD på INBooks.

För INBooks aktieägare innebär den nya inriktningen att man är del av ett mer uthålligt och fokuserat bolag. Ägandet och aktierna kvarstår.

För dig som kund hos INBooks innebär det här ingenting i nuläget.

Per Gunnarsson
VD INBooks AB
0701-088 998
per@inbooks.se

INBooks AB (publ) är ett publikt SaaS-bolag som utvecklar digitala affärsstödssystem för fastighetsägare, redovisningsbyråer och småföretagare över hela landet. Genom att kombinera styrkan i våra olika produkter kan vi skapa unika tjänster som sparar tid och skapar effektiva flöden för våra användare.

Vill du komma i kontakt?

Mejla info@inbooks.se, ring 0470-59 44 00 eller lämna dina uppgifter så återkommer vi så fort som möjligt.

Var vänlig fyll i ditt namn.

Var vänlig fyll i din e-post.

Var vänlig fyll i ditt telefonnummer.