Trender för fastighetsägare 2023
INBooks logga

Fastighetsguiden

Fem trender du som fastighetsägare bör hålla koll på

6 juli, 2023

Fastighetsbranschen är en bransch i förändring. De senaste årens digitalisering har gjort det möjligt att automatisera och effektivisera många tidskrävande processer – men det finns fortfarande mycket kvar att göra. 

Vi har därför kartlagt årets fem stora trender inom fastighetsbranschen och proptech. Hur många av dem kan du bocka av?

1. Boportal för dina hyresgäster

Boportalen är kanske de senaste årens absolut starkaste trend – och det är inte svårt att förstå varför. Med en app för boende gör du livet lite enklare för både dina hyresgäster och dig själv. Här kan dina hyresgäster betala hyran, göra felanmälan, boka tvättid och mycket mer.

2. Sköt dina fastigheter digitalt

Att administrera ett fastighetsbestånd kan ta mycket tid och energi i anspråk. Men det behöver inte göra det! I ett digitalt fastighetssystem kan du samla all information om dina fastigheter på ett och samma ställe, så att du snabbt får en överblick. Med en molnbaserad lösning kan du dessutom nå dina dokument var du än befinner dig, vilket ökar din flexibilitet och gör dig mindre bunden till kontoret. 

3. Digital signering av dokument

Digital signering har vuxit fram inom många branscher de senaste åren. Det sparar tid och gör avtalsskrivning effektivare eftersom du och din hyresgäst inte behöver träffas fysiskt. Dessutom är det svårare att förfalska digitala signaturer än skriftliga, vilket gör det till en säker signeringsmetod.

I INBooks fastighetsportal kan du skicka iväg dokument för signering via den digitala brevlådan Kivra. Hyresgästen skriver enkelt under dokumentet i Kivra genom att legitimera sig med BankID. Dokumentet lagras sedan automatiskt under rätt lägenhetsnummer och hyresgäst i fastighetsportalen. 

4. Integrerad bokföring i fastighetssystemet

Med ett inbyggt bokföringsprogram kan du både administrera och bokföra hyror i samma system. I INBooks fastighetsportal tar du automatiskt fram en hyresavi och skickar den enkelt vidare till hyresgästens boportal. Vid betalning går den sedan direkt in i bokföringssystemet där den bokförs på rätt plats.

5. Med klimatet i fokus

Samhällets växande miljöintresse speglas både i smått och stort och så också i fastighetsbranschen. Hyresgäster efterfrågar idag fossilfria energikällor i större utsträckning och de är även intresserade av möjligheter till elbilsladdning och källsortering. Att sätta klimatet och miljön i det främsta rummet kan alltså vara ett sätt att attrahera nya hyresgäster och samtidigt göra en god insats för planeten. 

Vill du veta mer om hur du kan samla all din administration i ett användarvänligt fastighetssystem med inbyggd bokföring och boportal för dina hyresgäster? Läs mer om INBooks fastighetsportal här!

Vill du komma i kontakt?

Mejla info@inbooks.se, ring 0470-59 44 00 eller lämna dina uppgifter så återkommer vi så fort som möjligt.

Var vänlig fyll i ditt namn.

Var vänlig fyll i din e-post.

Var vänlig fyll i ditt telefonnummer.