Digital signering avtal | Gör det enkelt via INBooks
INBooks logga

Fastighetsguiden

Signera avtal digitalt

15 juni, 2023

Digital signering innebär att ett avtal signeras elektroniskt, antingen via en dator, mobil eller surfplatta. Men hur går det till? Och vad finns det för fördelar egentligen? Här går vi igenom vad det innebär att signera avtal digitalt!

Fördelar med digital signering

Digital signering har blivit allt vanligare de senaste åren. Det är en process som underlättar för både dig och hyresgästen. Det sparar framförallt tid och gör avtalsskrivningen mer effektiv. Du behöver varken posta avtalet eller boka in ett möte för fysisk signering. Dessutom minskar pappersanvändningen, vilket är bra för miljön. 

Det är även en säkrare signeringsmetod, eftersom det är svårare att förfalska digitala signaturer än skriftliga. Många digitala signaturer kräver en avancerad elektronisk underskrift (AES) – ett certifikat som är knutet till, och stärker, personens identitet. BankID klassas som en avancerad elektronisk underskrift och funkar därför när du ska signera avtal digitalt. 

Digital signering av kontrakt med INBooks

I INBooks fastighetssystem arbetar du enkelt med alla sorts avtal – till exempel hyresavtal och avtal för parkeringsplats. Med hjälp av vår signeringstjänst kan du enkelt skicka iväg ett avtal för signering till den digitala brevlådan Kivra. I Kivra kan hyresgästen enkelt signera avtalet genom att legitimera sig med BankID. Det signerade avtalet skickas automatiskt tillbaka till INBooks fastighetssystem, där det lagras under rätt lägenhetsnummer och hyresgäst. 

I fastighetssystemet kan du även enkelt upprätta kontrakt och avtal. Allt du behöver göra är att fylla i nödvändiga uppgifter såsom namn, personnummer, avtalstid, avgifter och eventuella särskilda bestämmelser. Därefter genererar systemet automatiskt ett avtal. 

Mer än bara ett fastighetssystem

INBooks fastighetsportal är inte bara ett fastighetssystem. Här får du även en boapp där dina hyresgäster kan betala hyran, göra felanmälan, boka tvättid och kommunicera med dig via en digital anslagstavla. Men du får också ett inbyggt bokföringsprogram, som automatiskt bokför hyrorna på rätt plats direkt vid betalning. 

Vill du komma i kontakt?

Mejla info@inbooks.se, ring 0470-59 44 00 eller lämna dina uppgifter så återkommer vi så fort som möjligt.

Var vänlig fyll i ditt namn.

Var vänlig fyll i din e-post.

Var vänlig fyll i ditt telefonnummer.