Ekonomisk förvaltning för brf | INBooks
INBooks logga

Fastighetsguiden

Ekonomisk förvaltning för en bostadsrättsförening

5 juli, 2023

Ekonomisk förvaltning är ett brett begrepp som innefattar processen att på olika sätt sköta och utveckla föreningens ekonomi. Här går vi igenom allt du behöver veta om ekonomisk förvaltning för din brf!

Vad innebär ekonomisk förvaltning? 

Ekonomisk förvaltning kan till exempel gälla att sköta om den löpande ekonomin och budgetera intäkter och kostnader för föreningens drift, underhåll och framtida investeringar. Det gäller även att följa upp föreningens ekonomiska aktiviteter och analysera intäkter och kostnader. Det är också viktigt att säkerställa att medlemmarnas inbetalning går smidigt, eftersom obetalda avgifter kan påverka föreningens likviditet och ekonomi överlag negativt.

Vad gör en ekonomisk förvaltare?

Förvaltaren tar till exempel hand om föreningens bokföring och budgetering, lägenhetsförteckning, tar fram rapporter, gör bokslut, betalar ut löner till styrelsen, betalar fakturor och skickar ut månatliga avgifter till föreningens medlemmar. Det handlar också om en långsiktig planering för att utveckla föreningens ekonomi.

Få full koll på föreningens ekonomi

Idag är det vanligt att bostadsrättsföreningar anlitar en ekonomisk förvaltare som är expert på ekonomi i relation till bostadsrättsföreningar. Det är ett smidigt sätt att förenkla styrelsens uppdrag och få full koll på föreningens ekonomi, eftersom styrelsens medlemmar inte alltid arbetar med ekonomi till vardags. Om styrelsen väljer att sköta den ekonomiska förvaltningen själv går det idag att automatisera flera administrativa processer som annars skulle ta mycket av styrelsens tid i anspråk, till exempel avisering av månadsavgifter.

Ekonomisk förvaltning i INBooks fastighetsportal

I INBooks fastighetsportal får du fastighetssystem, bokföring och boportal i ett och samma system. I vår unika portal kan ni förvalta er bostadsrättsförening. Läs mer om vår fastighetsportal här!

Vill du komma i kontakt?

Mejla info@inbooks.se, ring 0470-59 44 00 eller lämna dina uppgifter så återkommer vi så fort som möjligt.

Var vänlig fyll i ditt namn.

Var vänlig fyll i din e-post.

Var vänlig fyll i ditt telefonnummer.