SaaS-bolaget INBooks gästar Ekonompodden - INBooks
INBooks logga

Aktuellt

SaaS-bolaget INBooks gästar Ekonompodden

13 juni, 2023

Idag släpper Ekonompodden ett nytt poddavsnitt som bland annat handlar om hur penningtvättsregelverket påverkar redovisningskonsulter och vad de ska vara uppmärksamma på i sitt dagliga arbete. Lara Masri, affärsutvecklare på INBooks Flow, gästar podcasten och berättar mer om hur redovisningsbranschen kan effektivisera sitt arbete mot penningtvätt.

SaaS-bolaget INBooks utvecklar digitala affärsstödsystem. Sedan starten 2019 har företaget arbetat aktivt för att motverka penningtvätt, bland annat genom smarta funktioner i byråstödsprogrammet INBooks Flow. I programmet kan redovisningsbyråer arbeta med kundkännedom och riskbedömning direkt i systemet.

Med risk för höga böter

På grund av tjänsternas natur löper redovisningsbyråer hög risk att utnyttjas som ett led i penningtvätt. För att motverka att de blir utnyttjade måste de därför upprätta ändamålsenliga rutiner och kontroller i enlighet med Lagen (2017:630) om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism. Om inte regelverket efterföljs kan det leda till höga sanktionsavgifter för byråerna – en större svensk redovisningsbyrå fick nyligen ett vite om 5 MSEK tilldömt.

Lara Masri, affärsutvecklare på INBooks Flow, gästar därför nu Ekonompodden för att prata om hur penningtvättsregelverket påverkar redovisningsbyråerna, vilka delar som är viktiga att ta ställning till och hur byråerna kan effektivisera sitt arbete mot penningtvätt. 

– Avsnittet är fullproppat med välbehövlig information för alla som jobbar i branschen. Vi pratar bland annat om trendspaning kopplat till regelverket, men även om AI:s framfart i branschen – både vilka möjligheter och vilka risker som finns med den utvecklingen. Dessutom ger vi konkreta tips till var redovisningskonsulter kan söka mer information och stöd för att fortsatt jobba med dessa frågor, säger Lara Masri, affärsutvecklare på INBooks Flow. 

Podcasten Ekonompodden finns på Spotify och Apple Podcasts, du kan lyssna på avsnittet här.

Lara Masri
Affärsutvecklare INBooks AB (publ)
lara@inbooks.se
079-142 99 89

INBooks AB (publ) är ett publikt SaaS-bolag som utvecklar digitala affärsstödssystem för fastighetsägare, redovisningsbyråer och småföretagare över hela landet. Genom att kombinera styrkan i våra olika produkter kan vi skapa unika tjänster som sparar tid och skapar effektiva flöden för våra användare.

Vill du komma i kontakt?

Mejla info@inbooks.se, ring 0470-59 44 00 eller lämna dina uppgifter så återkommer vi så fort som möjligt.

Var vänlig fyll i ditt namn.

Var vänlig fyll i din e-post.

Var vänlig fyll i ditt telefonnummer.