INBooks och Northern Sky i sponsorsamarbete – öppnar INBooks E-sports Arena | INBooks

Aktuellt

INBooks och Northern Sky i sponsorsamarbete – öppnar INBooks E-sports Arena

9 mars, 2021

Nu står det klart att Växjö inom en snar framtid kommer få en arena för e-sport. Det är föreningen Northern Sky som tillsammans med mjukvaruföretaget INBooks öppnar upp för e-sport i GVGs gamla lokaler på Storgatan 46. Namnet på arenan blir INBooks E-sports Arena. 

Just nu pågår arbetet för fullt med att finslipa de sista detaljerna inför smygpremiären den 14 mars. Lokalen byggs om för att passa en verksamhet med fokus på träning, tävling och events inom e-sport. Man kommer bygga tre olika tränings- och konsollrum i olika storlekar samt en cafédel för främst föräldrar. Inom kort kommer även lokalens exteriör skyltas om för att tydliggöra verksamhetens inriktning. 

– E-sport är en idrott som växer i Sverige och världen. Faktum är att e-sport i Sverige har lika många organiserade utövare som handbolls- eller hockeyspelare*. Vårt fokus är att låta barn och ungdomar utveckla sitt spelintresse på ett ansvarsfullt sätt samtidigt som vi lär dem “netikett” alltså hur de ska uppföra sig på nätet och vilka faror som kan finnas där. Förutom att utbilda våra medlemmar som är i åldern 7-12 år, brukar vi även bjuda in deras föräldrar för att de ska förstå den värld som deras barn rör sig i, säger Magnus Stenbenke, grundare Northern Sky. 

I samband med att Northern Sky öppnar sin e-sport arena går INBooks in som huvudsponsor för föreningen. INBooks är ett växjöföretag som utvecklar bokföringsprogram för de mindre företagen med målet att göra bokföring och fakturering enkel och rolig. Bokföringen ska kunna skötas snabbt och effektivt oavsett förkunskaper, och det ska vara kul att driva företag. 

– Vi tycker det är viktigt att stötta en förening med stort samhällsengagemang som riktar sig till de yngsta spelarna. Northern Sky är en förening som tar e-sport till en ny nivå med ett otroligt driv och engagemang. Vi är stolta över att få namnge deras arena! Som gammal växjöbo är det extra roligt att återinföra den digitala upplevelsen i en anrik lokal som en gång i tiden var en populär videobutik, säger Mikael Folkesson, VD för INBooks. 

Den planerade arenan kommer att bli unik i sitt slag. Enligt Magnus Stenbenke finns det ingen liknande i närområdet. Det finns många ställen där man kan ägna sig åt e-sport men Northern Sky skiljer sig genom att bedriva e-sport i föreningsform för en yngre målgrupp. 

INbooks och Northern Sky delar många värderingar och visionära synsätt. Båda verkar för att utveckla och underlätta för den enskilda individen, oavsett om det handlar om bokföring eller e-sport. För att lyckas med det gäller det att vara nytänkande och våga bryta ny mark. 

– Att det blev just INBooks som blev vår huvudsponsor tycker vi är väldigt roligt. De värnar om de mindre företagen och vi värnar om de minsta e-sportarna. Vi använder INBooks i vår bokföring och vet att de är moderna och fräscha precis som e-sporten! Jag har höga förväntningar på vårt samarbete, avslutar Magnus Stenbenke. 

* Källhänvisning https://www.svenskesport.se/esport

Om INBooks: 

INBooks har utvecklat ett modernt bokföringsprogram för den lilla företagaren som med nya smarta lösningar sparar tid eller på andra sätt underlättar för alla som driver företag. Programmet är helt molnbaserat och man har tagit bort alla onödiga funktioner så att användaren får hjälp att snabbt hitta rätt och kan sköta bokföringen utan att vara expert. Programmet hjälper företagare att hålla koll på vad som behöver göras och när, så man aldrig behöver oroa dig för att missa något. För mer information besök https://inbooks.se/. 

Om Northern Sky

Northern Sky grundades våren 2014 med målet att göra en skillnad för E-sportare i Växjö med omnejd. Tillsammans med ett gäng inbitna gamers bildades en förening med målsättning att göra professionella, engagerande och spektakulära events, tävlingar och utbildningar som skall lyfta E-sporten i framförallt Kronobergs län men även på sikt i hela Sverige. För mer information besök https://northernsky.se 

Kontakt

Mikael Folkesson 

VD, INBooks 

Tel +46 70 355 59 09 

mikael.folkesson@inbooks.se 

Magnus Stenbenke 

Grundare, Northern Sky 

Tel +46 70 299 13 12 

magnus@stenbenke.se

Vill du komma i kontakt?

Mejla info@inbooks.se, ring 0470-59 44 00 eller lämna dina uppgifter så återkommer vi så fort som möjligt.

Var vänlig fyll i ditt namn.

Var vänlig fyll i din e-post.

Var vänlig fyll i ditt telefonnummer.